Deutsch
 
Hilfe Datenschutzhinweis Impressum
  DetailsucheBrowse

Datensatz

DATENSATZ AKTIONENEXPORT

Freigegeben

Zeitschriftenartikel

The effects of air-drying and freeze-drying on the structure of a regular protein layer

MPG-Autoren
Es sind keine MPG-Autoren in der Publikation vorhanden
Externe Ressourcen
Es sind keine externen Ressourcen hinterlegt
Volltexte (beschränkter Zugriff)
Für Ihren IP-Bereich sind aktuell keine Volltexte freigegeben.
Volltexte (frei zugänglich)
Es sind keine frei zugänglichen Volltexte in PuRe verfügbar
Ergänzendes Material (frei zugänglich)
Es sind keine frei zugänglichen Ergänzenden Materialien verfügbar
Zitation

Wildhaber, I., Gross, H., Engel, A., & Baumeister, W. (1985). The effects of air-drying and freeze-drying on the structure of a regular protein layer. Ultramicroscopy, 16(3-4), 411-422.


Zitierlink: https://hdl.handle.net/11858/00-001M-0000-0010-7526-E
Zusammenfassung
The surface structure of the HPI layer of Dienococcus radiodurans is determined by metal shadowing. Particular attention is paid to the effects exerted on this structure by dehydration. Comparison of air-dried and freeze-dried preparations allows a phenomenological description of the dehydration artefacts. Analysis with correlation techniques reveals that apart from systematic effects (like a flattening of the structure) unprotected drying increases structural heterogeneity. (14 References).