English
 
Help Privacy Policy Disclaimer
  Advanced SearchBrowse

Item

ITEM ACTIONSEXPORT

Released

Journal Article

Elektrophysiologische Untersuchungen über den Geschmackssinn des Kartoffelkäfers

MPS-Authors
/persons/resource/persons204771

Stürckow,  B.
Max Planck Institute for Medical Research, Max Planck Society;

/persons/resource/persons197185

Quadbeck,  Günter
Max Planck Institute for Medical Research, Max Planck Society;

Fulltext (restricted access)
There are currently no full texts shared for your IP range.
Fulltext (public)
There are no public fulltexts stored in PuRe
Supplementary Material (public)
There is no public supplementary material available
Citation

Stürckow, B., & Quadbeck, G. (1958). Elektrophysiologische Untersuchungen über den Geschmackssinn des Kartoffelkäfers. Zeitschrift für Naturforschung, B: A Journal of Chemical Sciences, 13(2), 93-95. doi:10.1515/znb-1958-0209.


Cite as: https://hdl.handle.net/11858/00-001M-0000-002D-1B3C-C
Abstract
Durch direkte Ableitung der Nervenaktionsströme von Sinneshaaren können beim Kartoffelkäfer an den Tarsen und Palpen Schmeckhaare von Haaren mit Tastvermögen differenziert werden. Das Erregungsmuster der Schmeckhaare ist von der Art des Reizstoffes abhängig.