Deutsch
 
Hilfe Datenschutzhinweis Impressum
  DetailsucheBrowse

Datensatz

DATENSATZ AKTIONENEXPORT

Freigegeben

Zeitschriftenartikel

Conformational studies of oligosaccharides

MPG-Autoren
/persons/resource/persons217545

Yu,  Yang
Martina Delbianco, Biomolekulare Systeme, Max Planck Institute of Colloids and Interfaces, Max Planck Society;

/persons/resource/persons187996

Delbianco,  Martina
Martina Delbianco, Biomolekulare Systeme, Max Planck Institute of Colloids and Interfaces, Max Planck Society;

Externe Ressourcen
Es sind keine externen Ressourcen hinterlegt
Volltexte (beschränkter Zugriff)
Für Ihren IP-Bereich sind aktuell keine Volltexte freigegeben.
Volltexte (frei zugänglich)
Es sind keine frei zugänglichen Volltexte in PuRe verfügbar
Ergänzendes Material (frei zugänglich)
Es sind keine frei zugänglichen Ergänzenden Materialien verfügbar
Zitation

Yu, Y., & Delbianco, M. (2020). Conformational studies of oligosaccharides. Chemistry – A European Journal. doi:10.1002/chem.202001370.


Zitierlink: https://hdl.handle.net/21.11116/0000-0006-453F-7
Zusammenfassung
The conformation of a molecule strongly affects its function, as demonstrated for peptides and nucleic acids. This correlation is much less established for carbohydrates, the most abundant organic materials in Nature. Recent advances in synthetic and analytical techniques have enabled the study of carbohydrates at the molecular level. Recurrent structural features were identified as responsible for particular biological activities or material properties. Here, we discuss the recent achievements in the structural characterization of carbohydrates, enabled by systematic studies of chemically defined oligosaccharides. These findings can guide the development of more potent glycomimetics. Synthetic carbohydrate materials by design can be envisioned.